Sant Fruitós de Bages exigeix a la Generalitat endurir la legislació per reduir els robatoris en domicilis

139
L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, durant la reunió amb les forces de seguretat / Fotografia: Estefania Escolà
L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, durant la reunió amb les forces de seguretat / Fotografia: Estefania Escolà

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages exigeix a la Generalitat que endureixi la legislació per tal de reduir els robatoris en domicilis. La demanda arriba després que, en només 24 hores, es produïssin tres robatoris consumats i dos intents, tots ells a la urbanització de Les Brucades.

Ahir al migdia es va celebrar una junta extraordinària de seguretat que va comptar amb la participació del cap de la Policia Local, Josep Mª Campdepedrós, els Mossos d’Esquadra, el director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes i el govern municipal.

L’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, va expressar la necessitat d’ “unificar lleis” per tal de “fer veure als lladres que Catalunya no és un bon lloc per venir a robar”. 

L’episodi s’ha produït després que el municipi hagi pres mesures preventives, com instal·lar lectors de matrícules i augmentar la presència dels agents. “Si no tenim el suport del Govern, no podem fer res més. Estem venuts”, va assegurar aquest dilluns l’alcalde.

Batanés va afegir que, des que Sant Fruitós va engegar les accions per reduir els robatoris al municipi, aquests, s’han reduït un 33% respecte al mateix període de l’any passat. L’alcalde creu que, tot i els robatoris d’aquest cap de setmana van en la bona línea. Tot i així, va manifestar que necessiten una acció més enllà de l’Ajuntament i exigeixen a la Generalitat que endureixi la legislació amb l’objectiu de reduir els robatoris en domicilis.

El govern municipal es reunir, ahir al vespre, amb l’Associació de Veïns de Les Brucardes, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per tractar aquests fets i prendre noves mesures.