Sant Fruitós de Bages engega la programació cultural de primavera amb Manu Guix & Band

125

La programació de primavera del Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages portarà al poble propostes variades, des de la música de Manu Guix i la seva banda aquest mateix dissabte, fins a l’espectacle de memòria històrica ‘Mort a les Cunetes’, els poemes musicats d’Ivette Nadal amb Caïm Riba o l’humor de Fel Faixedas amb l’espectacle ‘Bona nit benparits’.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha programat diversos espectacles de diferents gèneres per la temporada de primavera del Teatre Casal Cultural. Aquest dissabte a les 9 del vespre tindrà lloc la proposta més pròxima. És una actuació musical i ve de la mà de Manu Guix & Band. L’artista, consolidat com a un dels grans intèrprets i compositors del nostre país presenta ‘Després de tot’, un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor. Jordi Planell, tècnic de Cultura de l’Aj. ho ha explicat a Ona Bages. “Tenim una programació que comença aquest dissabte amb un concert que ens fa molta il·lusió amb Manu Guix, un músic que encomana el seu optimisme i la seva vitalitat allà on va. A més a més, ve amb la formació de banda. Estem realment molt satisfets perquè d’ençà que a la tardor es va fer la renovació del pati de butaques del Teatre Casal Cultural, doncs a nivell d’assistència hem pujat molt”. Es tracta d’una producció a quatre mans entre Roger Rodés i el propi Manu Guix. El preu de les entrades és de 12€.

El 30 de març a les 9 del vespre, amb un preu de 5 euros, es podrà veure ‘Mort a les cunetes’ de David Pintó i Joan Valentí. El muntatge narra la història de ‘La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria’: l’afusellament de vuit republicans, civils, que la nit del 9 de febrer de 1939 van ser afusellats a la presó de Manresa i de la fugida d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada.

‘Arbres, Mars i Desconcerts’, és el poemari d’Ivette Nadal acompanyada del músic Caïm Riba. Entre el pop i la bohèmia, el duet busca l’essència de l’ànima i una forma especial de cantar les cançons i de recitar els poemes. L’espectacle es podrà veure el dissabte 6 d’abril a les 9 del vespre amb un preu de 5 euros.

El darrer dels espectacles es representarà el 27 d’abril i és el primer projecte en solitari de Fel Faixedas ‘Bona nit benparits’, després de 12 anys a Teatre de Guerrilla,. Faixedas interpretarà 5 cançons, amb lletra i música d’ell mateix, on anirà desgranant 5 fets vitals en les nostres vides: néixer, créixer, reproduir-se, morir i, perquè no, ressuscitar. El preu de les entrades és de 10 euros.

Les entrades pels espectacles es poden adquirir a l’Àrea de Cultura, al Nexe-Espai de Cultura, a la Biblioteca Municipal o per internet a Code Tickets. Des de l’Àrea de Cultura ja estan tancant la programació del mes de maig, que aviat es farà pública.