Sant Fruitós de Bages encara un cap de setmana ple de propostes culturals i de lleure

67

El cap de setmana començarà amb una oferta gastronòmica: La Calçotada Jove, organitzada pel grup escolta Frifènics de Sant Fruitós. Serà a l’espai del bosquet, davant del Nexe a les 2 del migdia.  És un punt de trobada i lleure pels i les joves del municipi que en els darrers anys no ha pogut celebrar-se a causa de la pandèmia i per falta de relleu generacional dels organitzadors en les darreres edicions.

A les 8 del vespre, el Grup Teatre Paranys, que és una companyia amateur,  portarà porta la comèdia d’humor negre “Sospitós habitual”. Serà al Teatre Casal Cultural.

L’argument

El Roger fuig de la ciutat on tothom el considera sospitós d’haver matat la seva primera dona, i busca tranquil·litat en un poblet turístic, acompanyat del seu amic i de la seva segona dona. Però aquesta també desapareix i es treoben les seves restes dins d’una maleta. Això farà que tothom torni a sospitar d’ell.

I de cara a diumenge, caminada i música. Sant Fruitós de Bages acull una de les caminades solidàries en el marc de la celebració de “Mou-te per l’esclerosi múltiple”. Hi haurà 3 rutes de diferent distància: per tal que tothom pugui fer aquella que més s’adeqüi al seu estat de forma.

Les rutes

La ruta llarga, de 8,5 km, sortirà a les 9 del matí des del camp de futbol municipal, la mitjana, de 3,2 km, tindrà la sortida a la rotonda dels Trullols de Manresa a 2/4 d’11 del matí i finalment la curta, d’1 km sortirà des de la plaça Bonavista de Manresa a 2/4 de 12 del migdia. Totes tres confluiran al final, a la plaça Sant Domènec de Manresa, pels volts de la una del migdia.

La Fundació Esclerosi Múltiple ha descentralitzat enguany aquesta iniciativa, que fins ara únicament se celebrava al Circuit de Barcelona-Catalunya, per tal que pugui participar-hi el màxim de població possible. 

Per acabar, a 2 quarts de 7 de la tarda, la Unió Musical del Bages actuarà sota el Cobert de la Màquina de Batre 

Amb una cinquantena de músics i sota la direcció de Dídac Mirallas. Aquesta vegada, la banda interpretarà un repertori de música amb ritmes llatins. L’accés a l’espectacle serà totalment gratuït. 

Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages