El projecte també inclou la construcció d’un parc infantil, condició establerta per l’Ajuntament

Sant Fruitós de Bages disposarà de dos nous pols d’atracció turística: un túnel del vent, i una àrea d’estada d’autocaravanes. És el que l’empresa BCN Sky Tunnel S. L. s’ha compromès a fer a les parcel·les del sector industrial de la carretera de Berga, on també s’hi farà un parc infantil, condició que va establir l’Ajuntament.

Els terrenys on s’instal·laran el tunel del vent, l’àrea d’estada d’autocaravanes i el parc infantil han estat cedits per l’Ajuntament santfruitosenc per un període de 40 anys. BCN Sky Tunnel, però té un límit de dos anys perquè el projecte sigui una realitat, sinó els terrenys tornaran a ser propietat de l’Ajuntament. Segons l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la intenció de l’empresa és la d’engegar les obres ben aviat. “Des del febrer i abans de 2 anys, evidentment aquesta empresa, com es lògic, ja ens ha dit que no trigarà pas 2 anys, que ells la intenció és presentar el projecte definitiu i a l’estiu començar les obres”.

Joan Carles Batanés, alcalde del municipi i Ariel Juncos, representant de l’empresa BCN Skytunnel S.L. Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages

El túnel del vent és una instal·lació esportiva que ofereix als usuaris la possibilitat d’elevar-se en l’aire i desplaçar-se d’un punt a l’altre, aconseguint la sensació de volar. Aquest equipament esportiu es construirà en una parcel·la de 3761 m2 situada al sector industrial de la Carretera de Berga, passada la rotonda del cementiri. L’àrea d’estada d’autocaravanes es construirà en una parcel·la de 1.421 m2 i disposarà d’un mínim de sis places i dels serveis necessaris en aquests tipus d’instal·lacions, com són la presa d’aigua i llum, desguàs d’aigües grises i també disposarà de lavabos públics. “La intenció de l’Ajuntament quan vam fer el concurs aquest era precisament dinamitzar, esportivament i turísticament a través d’activitats lúdiques, que la gent vingui a Sant Fruitós a fer activitats saludables. Les empreses havien de presentar el projecte en aquest sentit”.

Plànol de l’avantprojecte. Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages

L’avantprojecte presentat per l’empresa tenia un pressupost aproximat d’un milió d’euros.