Sant Fruitós de Bages construirà un skatepark

241
Plànol del nou skatepark que es construirà a Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós
Plànol del nou skatepark que es construirà a Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós

La nova zona lúdica i esportiva, de 4.300 metres quadrats, s’ubicarà al polígon Riu d’Or del municipi. Les obres començaran la primavera de l’any que ve. 

L’skatepark comptarà amb tres plataformes de diferents nivells i incorporarà elements com ara rampes, escales, quarter pipes, bancs, rails i una zona de volcà. Amb l’objectiu de crear el menor impacte visual, s’utilitzarà paviment de diferents colors i elements tous com sauló per les zones exteriors. A l’entorn perimetral de la zona s’hi construirà, posteriorment, una pista de patinatge.

Una pèrgola de grans dimensions dotada de panells fotovoltaics ocuparà el centre de l’skatepark. Aquests permetran acumular, durant les hores de sol, l’energia necessària per il·luminar l’equipament durant les hores de poca llum. 

La segona mesura mediambiental, amb què també es dotarà l’equipament, serà la construcció d’un dipòsit soterrat que recollirà aigua de la pluja que,  posteriorment, s’utilitzaran pel reg de les zones verdes adjacents.

El projecte de la nova zona esportiva s’executarà en diferents fases per un import de 573.000 euros. La primera fase, que inclou l’skatepark i la nova vorera al carrer Moixeró per enllaçar amb el Camí Ral, suposarà un import de gairebé 300.000 euros, dels quals 104.177 euros estan subvencionats per la Diputació de Barcelona.

El municipi preveu ampliar, en un futur, la zona esportiva incorporant nous elements de skate, una zona de biketrial, una zona infantil i un espai verd.