Sant Fruitós de Bages comença una prova pilot per evitar que les canyes augmentin el risc d’incendi

146

L’Ajuntament destina 100 mil euros anuals a eliminar aquest element de tot el poble. Es tracta d’una espècie colonitzadora que, segons el regidor d’Urbanisme, David Uró, suposa una triple amenaça.

En el cas de les urbanitzacions que es troben a tocar del bosc, aquesta espècie multiplica el risc d’incendi i encara més quan es parla de l’abandonament dels camps. Ho explica la responsable del programa de prevenció d’incendis, Pilar Raich.

Per tot això, la Diputació de Barcelona ja fa temps que treballa per tal de controlar aquesta espècie. El problema és que no se sap si les actuacions que s’han fet fins ara funcionen, o bé provoquen l’efecte contrari. Ho explica Patrick Vinyes, tècnic del pla de prevenció.

Uns mètodes que ahir al matí es van començar a posar a prova a la urbanització de Les Brucardes de Sant Fruitós. El mateix Patrick Vinyes, explica en què consisteixen.

Així, si la prova funciona, la intenció és aplicar el sistema a les més de 800 urbanitzacions que hi ha a la demarcació de Barcelona i que reuneixen condicions similars a les de Sant Fruitós.