Sant Fruitós de Bages celebrarà el 2020 l’Any Lluís Espinal

134
Imatge de Lluís Espinal / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Imatge de Lluís Espinal / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós de Bages durà a terme diferents activitats i propostes amb l’objectiu de difondre la figura de l’activitsta i sacerdot santfruitosenc assassinat a Bolívia el 1980. 

Per fer-ho, s’ha creat una comissió que s’encarregarà de programar i planificar les activitats. Una de les primeres iniciatives que es durà a terme, serà la confecció d’un calendari dedicat a la seva figura i la seva vida, així com el disseny d’un logotip que serà l’emblema de totes les activitats que es realitzaran.

Lluís Espinal va néixer a Sant Fruitós l’any 1932 i, des del 2005, n’és fill predilecte. Va esdevenir sacerdot jesuïta als trenta anys, vocació que va compaginar amb el món de la comunicació com a guionista, cineasta i productor. Va ser al capdavant del programa de TVE “Cuestión urgente”on tractava problemàtiques socials que el règim no permetia. 

La censura espanyola el va portar a Bolívia, on va treballar de professor a la Universidad Catòlica de la Paz. A Sud-Amèrica, va donar suport als més necessitats i va criticar durament el règim opressor. Aquest procés de solidaritat i identificació amb el poble més feble va culminar amb la seva detenció i posterior tortura, fins que va ser assassinat el 21 de març de l’any 1980.