Sant Fruitós de Bages celebra la Diada al Cobert de la Màquina de Batre

116

Els actes de la Diada de Catalunya a Sant Fruitós de Bages es faran diumenge 10 i dilluns 11 de setembre. L’Ajuntament i l’ANC, com ja és tradició, comparteixen calendari per celebrar una de les dates més importants al calendari dels catalans.

L’acte institucional per celebrar l’11 de setembre començarà a les 11 del matí amb l’actuació de l’Agrupació Coral Sant Fruitós i continuarà amb la lectura conjunta del manifest de la Diada. Tot seguit l’actuació de la Coral Infantil Mainada i de l’Agrupació Coral donaran pas als parlaments institucionals. L’acte clourà amb els Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

Abans, però, el consistori santfruitosenc farà un esmorzar popular a ¾ de 10 del matí a base de coca i mistela. La hissada de la senyera a la Plaça Onze de Setembre serà el moment estrella, acompanyada de la Cobla Ciutat de Manresa que interpretarà el Cant dels Segadors.

D’altra banda, l’ANC de Sant Fruitós de Bages organitza la marxa de torxes per la independència, juntament amb setze poblacions del Bages i el Moianès. En el cas de Sant Fruitós, l’acte serà diumenge 10 de setembre, a les nou del vespre a la plaça de l’Església. El recorregut s’iniciarà allà i finalitzarà sota el mateix Cobert de la Màquina de Batre. Les torxes tenen un cost de 3€ i es podran adquirir el mateix diumenge.

Paral·lelament, la Botifarrada pel Sí es farà aquest divendres a les vuit del vespre, també al Cobert de la Màquina de Batre. Els tiquets del sopar popular es poden adquirir anticipadament a Foto Isidre per 2€. Ho organitzen Sant Fruitós pel Sí, Òmnium Bages, l’ANC de Sant Fruitós de Bages i els partits polítics santfruitosencs d’Esquerra Republicana i PDeCAT.

A cinc dies de la Diada de Catalunya, el Bages ja ha omplert 70 autobusos –set des de Sant Fruitós de Bages- per anar a la manifestació de Barcelona a favor de la independència.

 

Aquí teniu els cartells dels actes: