Sant Fruitós de Bages arranca els actes del dia de la dona amb una activitat d’autocura

90

L’Ajuntament de sant Fruitós es tenyeix de lila…literalment. Des d’ahir, i durant tot el mes de març hi haurà penjades a la façana de l’edifici cartolines d’aquest color amb dibuixos fets per estudiants dels diversos centres educatius del poble. Ahir van arrancar oficialment els actes, amb una doble lectura del manifest.

Una a les 12 del migdia i l’altra a les 7 de la tarda. Aquest últim amb més participació que el primer. L’acte el va moderar l’alcaldessa i cap de la regidoria de dones de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, que es va encarregar, també, de llegir el manifest. La denúncia a la violència de gènere i al sistema patriarcal i el compromís per a incorporar més perspectiva de gènere a les polítiques municipals van ser presents a parts iguals. 

Qui també va tenir veu durant l’acte institucional va ser el grup Dones Per Sant Fruitós. Rosa Camprubí en va ser una de les representants:

L’acte va acabar amb la representació d’una cançó i un poema per part de 9 noies de l’Institut Gerbert D’aurillac. 

Abans de marxar, però, es va proposar una activitat d’autoconeixement. En una taula hi havia col·locades unes ampolles de vidre i unes boles petites de colors. Darrere de cada ampolla, un cartell amb una acció: dormir, treballar o estudiar, menjar, fer feines de la llar, tenir cura dels altres i, finalment, tenir cura d’una mateixa. A partir d’aquí, es va convidar a cada dona assistent a que posés tantes boles com hores dedica a cada activitat, amb l’objectiu d’evidenciar que la cura d’una mateixa és, encara, una de les últimes prioritats de les dones.