Sant Fruitós de Bages ha fet públiques les activitats nadalenques…en total en seran una trentena, que començaran el dia 5 de desembre amb l’encesa de llums de Nadal. 

I amb un espectacle per a tots els públics des del campanar de l’església. I a partir d’aquí, les activitats seran constants fins a tancar el programa el dia de Reis. Un dels elements que torna també serà el mercat de Nadal. Un espai que l’actual govern havia criticat durament quan era a l’oposició, i que ara, anuncien, arriba amb canvis. Per exemple, s’amplia la seva duració i es farà durant tot el pont de desembre, del 6 al 10 i també el següent cap de setmana, el 16 i 17. Amb el que sí que hi havia dubte, pels qüestionaments que es van fer des de l’anterior oposició i actual govern, era la continuïtat de la pista de gel. Avui sabem doncs que sí que se seguirà fent, a la plaça 11 de setembre i que, en aquest cas, estarà oberta fins al 22 de gener. 

 

Fa uns dies sabíem que aquest any també hi haurà les figures dels tions, que diversos col·lectius de la comarca han creat a partir dels arbres morts pels incendis de fa 2 estius. 

Estaran repartits per les 12 places del poble i els infants els hauran de bsucar a través d’una gimcana. I a banda dels tions, tampoc no hi faltaran altres figures emblemàtiques com el patge Reial, que vindrà a recollir les cartes dels infants el dia 26 de desembre sota el Cobert de la Màquina de Batre. Aquest any, però, també recollirà cartes als quatre barris del poble. I les festes es donaran per acabades amb l’arribada dels Reis amb una cavalcada que, ja anuncien, tindrà més personatges que mai. Tot plegat amb tallers per a nens i joves, els pastorets i el casal de Nadal, que com cada any tornaran a Sant Fruitós de Bages. A partir de l’1 de desembre es podrà consultar tota la programació.