Sant Fruitós de Bages acull, per primera vegada, la jornada de seguretat viària Conductàlia

155
Presentació de la jornada Conductàlia / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Presentació de la jornada Conductàlia / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

La sessió, organitzada pel Montepio, tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre al Pavelló Esportiu

Amb l’objectiu de conscienciar sobre temes de seguretat viària, Montepio ha programat, per aquest proper divendres, una nova sessió del Conductàlia. La jornada, adreçada a joves que estan en edat de començar a conduir, tindrà lloc al Pavelló Esportiu de Sant Fruitós de Bages. Anteriorment ja s’ha portat amb èxit a Manresa i a Berga. 

Aquesta primera edició comptarà amb la participació d’uns 350 alumnes de cinc instituts de Sant Fruitós, Sant Joan de Vilatorrada i Cardona. 

La sessió, organitzada pel Montepio amb el suport de diferents professionals d’emergències i seguretat, es centrarà en les distraccions en la mobilitat. L’objectiu principal és el de sensibilitzar els joves sobre la importància de les actituds que prenen com a conductors o vianants i conscienciar, a través de ponències i experiències personals, de les greus conseqüències que pot tenir qualsevol distracció al volant.

La jornada, que començarà a 2/4 d’11 del matí, s’iniciarà amb una escena teatralitzada sobre un accident de trànsit, a càrrec de la Companyia Nocturna, i la inauguració anirà a càrrec del president del Montepio, Llorenç Juanola, i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.

Pel que fa a les ponències breus, hi intervindran representants del Servei Català de Trànsit, de la Policia Local de Sant Fruitós, dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d’Esquadra i del SEM. 

La part final comptarà amb diversos testimonis que han estat víctimes d’accidents de trànsit i que han rebut tractament a l’Institut Guttman i a l’Associació Stop Accidentes. També hi intervindrà  Núria Roca, una jove berguedana que en el seu moment va participar al Conductàlia com a assistent i que, posteriorment, va patir un accident. La cloenda serà a 3/4 de 12h.

La presentació de la primera edició del Conductàlia a Sant Fruitós ha tingut lloc aquest migdia a l’Ajuntament del poble. L’acte ha comptat amb la presència de representants d’entitats i cossos de seguretat i emergències que participaran divendres a l’esdeveniment.