Sant Fruitós de Bages acollirà el pròxim 26 de novembre un torneig social de Pickleball. Es tracta d’un esport de raqueta que combina moviments del bàdminton, el tenis i el pàdel, i que es presentarà per primera vegada amb un torneig al Bages.

Al cap de 2 anys que es va constituir l’Associació Pickleball Bages, ara per fi veuen fet realitat un somni: organitzar el primer torneig a casa seva. El Pickleballés un esport que va néixer el 1965 als Estats Units on, de fet, el practiquen més de 45 milions de persones federades. Aquí al Bages, va arribar de la mà del Pere Segura, un exjugador de tenis que, arran de lesions molt greus, va descobrir el pickeball a través de les xarxes socials.

Després d’un temps viatjant per Espanya per conèixer més aquest esport de primera mà, el va portar a casa seva a través de l’Associació Pickleball Bages. Fins ara, han treballat a l’ombra organitzant entrenaments en una pista de Cabrianes i també exhibicions en una pista popular. Ara bé, a partir de l’11 de desembre, la Federació Catalana de Tenis reconeixerà el Pickleball com a esport federat i, per tant, els obrirà més portes.

Per començar han de presentar aquest esport en societat. Sant Fruitós és el poble escollit on, de fet, hi ha set pistes de Pickleball entre l’Escola Monsenyor Gibert i la ista nova de la Natura. El 26 de novembre serà el primer torneig de Pickleball a la comarca i tindrà un caràcter popular i social. Ho explicava ahir el mateix Segura a La Central d’Ona Bages.

 

De fet, el dia abans 25 de novembre, s’obriran les portes de l’escola perquè tothom que vulgui pugui provar aquest esport. 

Fins ara, com dèiem, els esportistes de l’Associació s’han entrenat a Cabrianes i sempre han tingut moltes dificultats per trobar espais. Una realitat que pot canviar en els següents mesos. 

 

De fet, hi ha previst que s’impulsi una lliga a partir del 2024 i l’Associació bagenca hi podria tenir representació.