Una caminada, que s’iniciarà a tres quarts de vuit (7:45h) del matí des del Cobert de la Màquina de Batre, donarà el tret de sortida a una matinal plena d’activitats de caire cultural i popular.

El recorregut, organitzat pel Consell Parroquial de Sant Fruitós, finalitzarà amb un acte en record a Mossèn Torras i Bacardit. Torras fou mossèn de la Parròquia del poble durant molts anys. Es preveu que l’acte comenci a tres quarts de nou (8:45h) del matí.

Seguidament, els participants es retrobaran al Cobert de la Màquina del Batre, lloc on es durà a terme un esmorzar popular. A tres quarts d’onze (10:45h) s’hissarà la senyera de la Plaça Onze de Setembre i posteriorment es celebrarà l’acte institucional.

L’acte comptarà amb la lectura del manifest, actuacions de l’Agrupació Coral Sant Fruitós i dels Geganters i Grallers del poble i parlaments institucionals. D’altra banda, el dimarts dia 10 de setembre, es durà a terme la Marxa de Torxes. L’activitat, organitzada per l’ANC de Sant Fruitós, presenta un canvi de recorregut important. Enguany la marxa s’iniciarà a la Plaça 1 d’Octubre, a Pineda, i anirà fins a Lledoners. Es preveu que el recorregut comenci a partir de dos quarts de nou (20:30h) del vespre.