Sant Fruitós clou l’any del bàsquet amb una gran jornada

163
Relleu SFB Ciutat del Bàsquet Català 2016 a Sant Cugat del Vallès, Ciutat del Bàsquet 2017. Acte de Cloenda 14 de gener del 2017

LAIA CANDÀLIGA.- Els santfruitosencs i santfruitosenques s’han acomiadat de la ciutat del bàsquet català 2016 aquest dissabte. L’acte de cloenda començava al vespre, tot i que durant el dia el poble va acollir un gran nombre d’activitats. Podeu veure fotografies al facebook de Ràdio Sant Fruitós.

El tret de sortida el feia la caminada, començant a l’escola Sagrat Cor de Jesús, on van començar els primers partits les monges. Aquest però no va ser l’única activitat, també es va inaugurar la pista poliesportiva de l’escola Pla del Puig, a més hi havia inflables pels més menuts, foodtrucks per poder menjar, concurs de Two Balls, i més activitats que es van dur a terme durant el dia. A més des de Ràdio Sant Fruitós vam fer un programa especial, amb diferents protagonistes d’aquest any 2016.

L’acte oficial de cloenda es va fer al Pavelló municipal a les 19h, començant amb una actuació de música amb pilotes de bàsquet, amb els joves santfruitosencs, que varen interpretar un rap propi, que tracta sobre la violència de gènere. Seguidament i durant tot l’acte es va fer esment especial als 95 voluntaris, als col·laboradors, als clubs i a la comissió organitzadora. No podia faltar un vídeo de records i moments d’aquest any 2016, de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català. Un moment brillant va ser el lliurament d’un pitet i una samarreta amb el missatge “jo vaig néixer l’any de Sant Fruitós ciutat del bàsquet català 2016”.

Durant l’acte dels agraïments, Joan Romero, creava diferents dibuixos del moment. A més vam viure diferents agraïments, com ara els mitjans de comunicació del poble, als centres educatius de Sant Fruitós, a la junta del ASFE i del Paidos. A diferents voluntaris especials, com el DJ Genís Caparrós, als speakers del 3×3 Bernat Bernabeu i Laia Candàliga, al Ramon Ferrer, Albert Martín, Nil Llobet, Joan Martín, Nil Ferrer, a les bibliotecàries, a Toni Foncuberta (Risofonku), als gimnassos V2o i Anabel fitdance.

Un dels moments més emotius de la cloenda va ser la descoberta de la mascota, el Boti-boti, es va descobrir l’Anna Candàliga, la persona que l’ha portat durant tot aquest temps. Per aquest motiu se li ha fet entrega d’una placa commemorativa, també al seu dissenyador el Pep Creus i al president dels geganters i grallers Àngel Berengueras.

Per finalitzar l’acte, el president de la comissió Ricard Planas, donava les gràcies amb emoció, a totes les persones que han donat suport, a l’equip de govern, a l’oposició, i als familiars. Planas rebia així una placa de tota la comissió de la ciutat del bàsquet català 2016. Per altra banda el senyor Fa, president de la federació catalana de bàsquet, expressava amb veu trencada que Sant Fruitós ha estat una de les millors ciutats del bàsquet català que ha vist fins ara.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Valles, Mercè Conesa, ha fet els seus parlaments i l’últim en parlar i acomiadar-se ha estat el senyor Joan Carles Batanés, l’alcalde del poble. Batanés acomiadava l’any amb molta emoció, i expressava “Santfruitosencs ho hem aconseguit” i demanant-li així l’alcaldessa de Sant Cugat que cuidi de “l’afillada”. El punt final va ser la traca, i el sopar.