Sant Fruitós celebra la primera cursa nocturna

176

Sant Fruitós de Bages es prepara per acollir, dissabte vinent, la primera edició de la Running Night, una cursa nocturna de 9km que organitza el gimnàs V2O i el Grup Excursionista Posa’t En Marxa.

La nit atlètica començarà a les 9 del vespre al Cobert de la Màquina de Batre i finalitzarà a les piscines municipals. La major part del recorregut és de corriol i muntanya, exceptuant alguna zona asfaltada. És per això que l’organització destaca l’ús del frontal en tot el recorregut. Òscar Perellón, responsable del gimnàs V2O, explica que l’edat mínima de participació és de 12 anys, ja que l’itinerari “no és gaire complicat” però que, tot i així, els menors d’edat hauran d’anar acompanyat d’un adult que hi participi.

L’organització demana que els inscrits es presentin al punt de control a partir de les 8 del vespre per verificar la polsera. Remarquen també que s’haurà de portar posada en tot moment per tal de tenir accés a l’avituallament – que es troba a mig recorregut – i l’entrega d’obsequis. Una de les normes més destacades és que s’han de completar sencers els 9km estipulats en una durada màxima d’1 hora i mitja, que es comprovarà mitjançant l’ús d’un xip.

Hi ha 300 inscripcions disponibles i tenen un cost de 12€, de forma anticipada, i de 16€ el mateix dia. Inclouen l’assegurança de participació, el dorsal personalitzat, un xip (que es retornarà al final), una botifarrada i beguda a l’arribada, entrada a les piscines municipals i una bossa amb una samarreta de la cursa.

Escolteu l’entrevista amb el responsable del gimnàs V2O, Òscar Perellon, sobre la Running Night: