Per tercer any consecutiu, Sant Fruitós celebrarà l’European Clean Up Day. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha organitzat pel 9 de maig una operació de neteja sota el nom “Netegem el nostre entorn!” .
El punt de trobada el dia 9 de maig, serà el Nexe- Espai de Cultura a les 8.00 del matí, on hi haurà un petit esmorzar. La caminada començarà per la zona de la Torre de Sanmartí. A mig matí, hi haurà un punt d’avituallament amb entrepans. La caminada finalitzarà a la deixalleria del poble, i allà es pesaran els residus recollits al llarg del camí.

L’European Clean Up Day és una proposta de la Unió Europea, marcada entre els dies 8 i 10 de maig. L’objectiu és de sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, problemes dels residus i la netedat.

En la passada edició del Clean Up Day a Sant Fruitós es van recollir 772 kg de tot tipus de deixalles de ferralla, runa, plàstics, envasos, pots de pintura i altres objectes) i hi van participar una quarantena de voluntaris. S’espera que el següent dissabte la recollida tingui igual o més éxit.

A Sant Fruitós, el Clean Up Day l’ha organitzat l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament amb el suport de de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren activament les entitats del GRUP EXCURSIONISTA POSA’T EN MARXA, ADF Pla de Bages i HabitatNatural. També hi participa Enguany l’empresa UTE Servitransfer- Nordvert, concessionària del servei de recollida de residus municipals i neteja viària.

Cal inscripció prèvia a través del telèfon 93 878 97 00, a la web de l’Ajuntament o al correu electrònic mediambient@santfruitos.cat).