Sant Fruitós celebra la 3a edició del Clean Up Day

155

Per tercer any consecutiu, Sant Fruitós celebrarà l’European Clean Up Day. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha organitzat pel 9 de maig una operació de neteja sota el nom “Netegem el nostre entorn!” .
El punt de trobada el dia 9 de maig, serà el Nexe- Espai de Cultura a les 8.00 del matí, on hi haurà un petit esmorzar. La caminada començarà per la zona de la Torre de Sanmartí. A mig matí, hi haurà un punt d’avituallament amb entrepans. La caminada finalitzarà a la deixalleria del poble, i allà es pesaran els residus recollits al llarg del camí.

L’European Clean Up Day és una proposta de la Unió Europea, marcada entre els dies 8 i 10 de maig. L’objectiu és de sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, problemes dels residus i la netedat.

En la passada edició del Clean Up Day a Sant Fruitós es van recollir 772 kg de tot tipus de deixalles de ferralla, runa, plàstics, envasos, pots de pintura i altres objectes) i hi van participar una quarantena de voluntaris. S’espera que el següent dissabte la recollida tingui igual o més éxit.

A Sant Fruitós, el Clean Up Day l’ha organitzat l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament amb el suport de de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren activament les entitats del GRUP EXCURSIONISTA POSA’T EN MARXA, ADF Pla de Bages i HabitatNatural. També hi participa Enguany l’empresa UTE Servitransfer- Nordvert, concessionària del servei de recollida de residus municipals i neteja viària.

Cal inscripció prèvia a través del telèfon 93 878 97 00, a la web de l’Ajuntament o al correu electrònic mediambient@santfruitos.cat).