Un any més Sant Fruitós de Bages es prepara per gaudir d’una vetllada de memòria històrica per celebrar el dia internacional dels museus.

El proper dissabte 12 de maig, a les 5 de la tarda, s’iniciarà la jornada al Cobert de la Màquina de Batre- Plaça Onze de Setembre, amb una ruta històrica pel nucli urbà on es recorreran passatges de la història del municipi. Degut a la bona acollida que va tenir la ruta històrica de l’any anterior, aquest any s’incorpora un joc de pistes perquè petits i grans pugin descobrir per ells mateixos secrets i enigmes que amaga la història. La ruta tindrà una durada de 2 hores aproximadament i es recomana portar calçat còmode i beguda.

A les 7 de la tarda al Cobert de la Màquina de Batre es realitzaran tallers infantils de temàtica històrica adreçats a entendre la importància de tenir una màquina de batre al poble.

Per finalitzar el dia, a les 8 de la tarda hi haurà una botifarrada amb un cost de 5€ per persona de la mà del Col·lectiu de Recerca Històrica, seguida del concert dels Trobadors del Bages que acabaran de posar un toc de música tradicional a aquesta fantàstica jornada.