Sant Fruitós celebra amb èxit un any més la Festa de l’Arròs

140
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOAN GRIERA/NÚRIA CLOSAS.- Milers de persones han passejat avui per la plaça Alfred Figueras i el Bosquet de Sant Fruitós de Bages en la diada tradicional de la Festa de l’Arròs. El bon temps, si bé fred a primera hora del matí, ha acompanyat el bon rotllo de la gent i de les entitats que han gaudit i s’hi han bolcat per fer possible la festa un any més. La Festa de l’Arròs arribava amb l’estrena de la renovada caseta dels cuiners de l’arròs i amb un terraplè nou que permetia cuinar amb 4 paelles més. Els cuiners han preparat paella per a unes 3.200 racions i 19 colles, unes 300 persones, han participat en el concurs de paelles. El concurs de paelles infantils, coordinat de Fundació Alícia, s’ha estrenat avui en una idea pilot en una carpa on els més petits podien crear el plat d’arròs que més els agradés. Podeu veure fotografies al facebook de Ràdio Sant Fruitós. Joan Griera, d’OnaBages, ens ha fet un resum de la diada.

El dia ha començat ben d’hora al matí amb els participants del 42è concurs de pintura ràpida i ha seguit amb l’esmorzar i les parades de les entitats del poble a la plaça Alfred Figueras. La rua de les colles geganteres, l’espectacle de circ de carrer i el ball de sardanes amb els Lluïsos de Taradell. La comitiva d’entitats i autoritats ha arribat a la pista del Bosquet amb els gegants per fer els parlaments institucionals i donar el reconeixement a la parella que va servir arròs el 1959, la Remei Puig i el Josep Vall. El mossèn Joan s’ha estrenat i ha beneït l’arròs que l’alcalde, Joan Carles Batanés i els regidors de l’equip de Govern han tastat com és tradició, abans que els alumnes del Gerbert d’Aurillac el repartissin entre les taules de la pista. També han assistit a la festa i han tastat l’arròs la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta i el delegat a Manresa i les comarques centrals de la Federació Catalana de Basquetbol, Fernando Peñarrubia. L’orquestra Musical del Bages amenitzava el dinar mentre milers de persones menjaven l’arròs al Bosquet de Sant Fruitós de Bages.

Autoritats tastant l’arròs fet per la colla dels cuiners de l’Arròs

L’arròs de mar i muntanya, de la colla de la Rosa Castany, ha sigut la guanyadora del concurs de paelles en el qual han participat 19 colles, que tot i gaudir del carnestoltes comarcal aquest cap de setmana no han fallat a la cita anual. El jurat, format per Joan Martorell de la colla de l’arròs, Pilar Purtí i Núria Mai de Fundació Alícia, ha valorat la paella de la colla de l’Albert Planas, formada per membres del fruitosenc, com a la més original. La del Fabià Clua, un homenatge a les falles valencianes, ha sigut la premiada com a millor presentació. Totes les colles s’enduien un davantal que avui estrenava disseny.