El ple municipal de Sant Fruitós de Bages ha aprovat aquest dijous la cessió de dues parcel·les propietat de l’Ajuntament a la Generalitat de Catalunya per al futur centre d’emergències de la Catalunya Central. Ho ha presentat l’equip de govern de suport de la oposició.

En totes les intervencions, els grups municipals s’han mostrat “contents” per cedir la propietat municipal de forma gratuïta a favor de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments (DGPEIS) del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. És un acord “important”, que “s’escenifica amb la presència del Director General de Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes”. Així ho explica l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés:

Els terrenys objectes de cessió mesuren 5.288’09m2 i 2.956’35m2 de superfície, i se situen al polígon d’activitats econòmiques del Grau. La finalitat és destinar-hi els serveis públics i els corresponents equipaments relacionats amb les activitats de prevenció de riscos propis del Departament.

Així, l’aprovació s’ha fet “en benefici de la seguretat de tots”. Ara bé, tal com ha explicat Batanés durant el Ple, l’acord es farà efectiu en el moment que se signi oficialment, fet que es pot endarrerir amb la situació actual de la Generalitat de Catalunya.

Escolteu el que ha dit l’oposició:

Amb aquest acord Sant Fruitós de Bages fa un pas ferm per assegurar que el Centre d’Emergències que ara es troba situat en uns barracons darrera del parc de Bombers del Guix-Grau es mantingui a la nostra comarca. Amb els més de 8.000 metres quadrats de sol que es cedeixen gratuïtament es garanteixen les necessitats actuals i s’asseguren els possibles creixements de futur.