Sant Fruitós de Bages s’adhereix, un any més, a la Setmana de l’Energia

185

La Setmana de l’Energia se celebra del 19 al 25 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

Sant Fruitós, però, ja s’ha avançat a la programació i la primera de les activitats va ser dimecres 7 de juny a la tarda a la Biblioteca Municipal, dirigida a nens i nenes de 3 a 12 anys. Els infants van jugar al Guardawatts, per aprendre a través del joc sobre consum energètic; a l’Hola watty, un joc de gran format que té l’objectiu donar a conèixer les diferents maneres amb les quals es pot generar l’electricitat que arriba fins a la nostra llar; i al joc l’energia en un dia, una activitat que ajuda a entendre que l’ús eficient de l’energia és la millor manera d’estalviar-la.

L’activitat amb els jocs del Guardawatts i Hola watty es repetirà a l’escola Monsenyor Gibert el divendres 9 de juny a les 6 de la tarda. El regidor de Medi Ambient, Xavier Racero, creu important que es facin activitats de forma transversal durant tot l’any.

L’última activitat es durà a terme el 28 de juny dins els actes de la Festa Major Infantil. A partir de les 7 de la tarda el Cobert de la Màquina de Batre acollirà l’activitat ‘Pedala amb energia’ on els participants podran provar bicicletes elèctriques per l’entorn de la plaça i també podran generar electricitat amb bicicletes estàtiques que aprofitaran aquesta energia per a fer crispetes i granissats. Aquesta activitat busca múltiples objectius, entre d’altres, aconseguir promoure el consum de fruita de proximitat i ecològica com a hàbit d’alimentació sostenible i saludable i alhora educar sobre les energies alternatives i més sostenibles amb el medi ambient.

Imatge de les activitats a la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós.