La Setmana de l’Energia se celebra del 19 al 25 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

Sant Fruitós, però, ja s’ha avançat a la programació i la primera de les activitats va ser dimecres 7 de juny a la tarda a la Biblioteca Municipal, dirigida a nens i nenes de 3 a 12 anys. Els infants van jugar al Guardawatts, per aprendre a través del joc sobre consum energètic; a l’Hola watty, un joc de gran format que té l’objectiu donar a conèixer les diferents maneres amb les quals es pot generar l’electricitat que arriba fins a la nostra llar; i al joc l’energia en un dia, una activitat que ajuda a entendre que l’ús eficient de l’energia és la millor manera d’estalviar-la.

L’activitat amb els jocs del Guardawatts i Hola watty es repetirà a l’escola Monsenyor Gibert el divendres 9 de juny a les 6 de la tarda. El regidor de Medi Ambient, Xavier Racero, creu important que es facin activitats de forma transversal durant tot l’any.

L’última activitat es durà a terme el 28 de juny dins els actes de la Festa Major Infantil. A partir de les 7 de la tarda el Cobert de la Màquina de Batre acollirà l’activitat ‘Pedala amb energia’ on els participants podran provar bicicletes elèctriques per l’entorn de la plaça i també podran generar electricitat amb bicicletes estàtiques que aprofitaran aquesta energia per a fer crispetes i granissats. Aquesta activitat busca múltiples objectius, entre d’altres, aconseguir promoure el consum de fruita de proximitat i ecològica com a hàbit d’alimentació sostenible i saludable i alhora educar sobre les energies alternatives i més sostenibles amb el medi ambient.

Imatge de les activitats a la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós.