Sant Fruitós de Bages programa una jornada inclusiva per a l’esport adaptat

181

LAIA CANDÀLIGA. – Més de 90 alumnes de primer d’ESO del Gerbert d’Aurillac i de l’Escola Paidos van participar en una jornada per a conèixer de primera mà el món del bàsquet en cadira de rodes. La jornada es va celebrar divendres al matí i té per objectiu superar els prejudicis sobre les discapacitats en la pràctica de l’esport adaptat.

L’acte, emmarcat dins de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016, es va realitzar en dues parts, una part teòrica i una part pràctica dutes a terme per la UNES unió esportiva, la secció de bàsquet en cadira de rodes del FC Barcelona.

A les 11 del matí els alumnes van assistir a una xerrada on se’ls va explicar les diferents disciplines d’esport adaptat i les seves particularitats.

En la segona part, que es va dur a terme al pavelló d’esports municipal, els joves van poder practicar diferents disciplines d’esport adaptat. Van comprovar com es juga a bàsquet en cadira de rodes, les dificultats que comporta jugar a vòlei assegut o com es practica el futbol sonor, una disciplina on la pilota té incorporada un cascavell per tal que les persones invidents puguin jugar.