Sant Fruitós de Bages disposarà d’un carregador solar per a telèfons mòbils

102

Sant Fruitós de Bages comptarà, a partir del mes de febrer, amb un carregador per a mòbils que treballarà a partir d’energia solar. L’aparell s’ubicarà entorn de l’edifici Nexe-Espai de Cultura, ja que és un punt concorregut del municipi i on es realitza un gran gruix d’activitats.

L’ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·la l’aparell de forma gratuïta per tal d’oferir un servei més a la ciutadania, especialment a la comunitat dels joves, i alhora fomentar la sostenibilitat. L’aparell permetrà carregar de manera fàcil, còmoda i senzilla un smartphone -telèfon intel·ligent- o una tauleta a la via pública sense necessitat d’estar connectat a la xarxa elèctrica.

El disseny del carregador solar està inspirat en un arbre. La seva estructura comença amb un cilindre de metall i una taula que rodeja l’eix central. La part superior està formada per una estructura en forma de paraigua on es troba el panell fotovoltaic. La base del dispositiu està fabricada amb acer inoxidable i compta amb 4 ports USB que permetran la càrrega de 4 dispositius a la vegada.

Imatge del model que sinstal·larà al municipi.