Sant Fruitós de Bages compta amb un grup de voluntaris de Protecció Civil

198

Sant Fruitós de Bages compta amb un grup de 10 voluntaris de Protecció Civil per a realitzar tasques de suport en temes de seguretat entre la població. El grup de voluntaris ja ha realitzat tasques de col·laboració amb la Policia Local durant diferents esdeveniments que s’han dut a terme al municipi com els Benet Games, la Castaween a la Rosaleda o el dia de Tots Sants. L’objectiu d’aquest grup és protegir a les persones, el medi i els béns en cas d’alerta, així com la prevenció, la divulgació i la implantació de plans d’emergència.

Segons un dels impulsors d’aquesta iniciativa, Raúl Hernández, la creació del grup “ha sorgit totalment de nosaltres mateixos, sense la implicació de cap òrgan municipal” i esperen poder arribar a ser “una referència en temes de coordinació” i que el grup esdevingui “una família”.

A part de la col·laboració amb els cossos de seguretat, s’han marcat un calendari amb tasques, una de les quals serà fer un cens de les masies per saber qui hi viu i on està situada exactament la casa, per a poder reaccionar de forma més ràpida en cas d’emergència.

Els integrants del grup fan una formació de sis mesos per a aprendre a respondre en situacions d’emergència i quan la finalitzin, els voluntaris portaran un uniforme blau i taronja per a poder-los distingir.

Els podeu seguir al seu blog a aupcsfbblog.wordpress.com, al facebook i al twitter @aupcsfbpc