Sant Fruitós aplega 5.000 persones per la festa de l’arròs i donarà 1.090 euros a les terres de l’Ebre

109
La festa de l'arròs de Sant Fruitós.
La festa de l'arròs de Sant Fruitós.

La festa va aplegar 5.000 persones

Fins a 5.000 persones van passar per Sant Fruitós durant la festa de l’arròs que es va celebrar ahir. De fet, dels 3.200 tiquets per menjar arròs que va preparar un equip de cuiners dirigit per Genís Noguera, no en va quedar cap. A més, 500 comensals més van menjar arròs de les 22 colles que es van presentar al concurs per saber qui era el millor cuiner d’aquest ingredient.

Finalment, el jurat format pel xef Jordi Llobet, de l’Escola Lleure de Manresa, el xef Marc Puig Pey de la Fundació Alícia i la mestressa de casa Pilar Purtí van triar a Toni Boig i David Puigarnau com a millors cuiners per un arròs de cocotxes i sobrassada. En la categoria d’arròs més original van triar un arròs melós de camagrocs amb dues textures que va preparar Toni Manzanaque. L’últim premi, a la millor presentació, se’l va endur Latifa Zahoum per pollastre farcit d’arròs i carn picada.

Una festa de l’arròs solidària

La caixa solidària de la Festa de l’Arròs va aconseguir recaptar 545 euros i l’Ajuntament doblarà la quantitat. Els diners aniran destinats a una fundació gestionada per l’Ajuntament de Deltebre per potenciar el Pla Delta, una iniciativa que vol començar a prendre mesures per preservar el paratge. Tot plegat després que ahir es celebrés el dia gran de la festa de l’arròs.

Les activitats culturals que van acompanyar l’arròs

Durant tot el dia, Sant Fruitós es va omplir d’activitats i mostres culturals. Una de les més exitoses va ser la trobada de puntaires. Durant el programa especial que es va emetre ahir a Ràdio Sant Fruitós, una d’elles, Montserrat Camprubí, va explicar que mai s’havien trobat tantes a Sant Fruitós.

La puntaire Montserrat Camprubí

Una altra activitat que hi va haver durant la festa va ser la trobada gegantera. 8 colles es van unir als gegants de l’escola Monsenyor Gibert i l’escola Paidos. El cap de colla de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Fruitós, Àngel Berengueras, va parlar sobre els gegants al programa especial

El cap de colla de la Colla de Geganters i Grallers, Àngels Berengueras

Abans de tot plegat, però, els participants del concurs de pintura ràpida ja van començar a posar fil a l’agulla. Aquest any, però, el concurs va coincidir amb el de la Llum de Manresa i els pintors es van dividir entre Sant Fruitós i la Capital. Ho va explicar el regidor de Cultura, Xavier Racero.

El regidor de cultura, Xavier Racero

Tot i això, les obres estaran exposades a la Biblioteca fins el 14 de març.

Els paquets turístics de la festa

Una de les novetats que va implantar l’Ajuntament per aquesta festa de l’arròs va ser dos paquets turístics. Un per tot el cap de setmana i l’altre per només diumenge. La regidora de promoció econòmica, Carme Cruz, va explicar que havia sigut un èxit i va deixar la porta oberta a fer-ne més.

La regidora de promoció econòmica, Carme Cruz

Entre els usuaris dels paquets hi va haver gent del delta de l’Ebre, un dels protagonistes de la festa.