Sant Fruitós adquireix 3 vehicles més 100% elèctrics

133

L’ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha adquirit 3 nous vehicles 100% elèctrics per ampliar la flota municipal i està previst que durant el 2017 se’n comprin 2 més. D’aquesta manera el consistori comptarà amb 5 vehicles que funcionen al 100% amb energia elèctrica.

En concret, els vehicles són dues furgonetes Nissan e-NV200 que s’utilitzaran per a realitzar els serveis de la brigada municipal. A banda, durant aquest mes de febrer arribarà un cotxe utilitari Nissan LEAF per serveis generals. Els vehicles es podran recarregar tant a la nau de la brigada municipal on s’hi ha ubicat un punt, com en el garatge que disposa l’ajuntament al carrer Padró on hi ha una altra connexió de recàrrega. El municipi comptarà amb un punt nou de recàrrega semi ràpida gratuïta de vehicles elèctrics i que tothom podrà utilitzar, ubicada a la carretera de Vic, a l’alçada del cobert de la Màquina de Batre.

A banda de contribuir a la sostenibilitat, aquest tipus de vehicles també suposen una menor despesa econòmica tant en el preu de l’energia que consumeixen com en el cost del manteniment, ja que en el cas d’aquests vehicles, és molt més econòmic que en la resta.

Durant el mes de novembre també es van adquirir 3 bicicletes elèctriques per tal que en facin ús els serveis municipals. La voluntat del consistori és el de fer una aposta clara per a contribuir a la cura del medi ambient i fer un pas endavant cap a un municipi més sostenible.