Sant Fruitós acull una nova edició de la Copa Bages

119

L’Associació Sant Fruitós d’Esports (ASFE) ha presentat aquest dijous al vespre una nova edició de la Copa Bages. Amb aquesta, ja sumen 29 anys en categoria masculina i 23 en femenina. L’edifici del Nexe – Espai de Cultura ha acollit, doncs, l’acte d’obertura del torneig basquetbolista que comença divendres i que acabarà el diumenge 10 de setembre.

La categoria masculina és la primera en participar al torneig. Es divideix en dues categories: una és la dels equips de Copa Catalunya, amb les semifinals CB Artés A – CB Granollers i S.E.S.E – CB Esparreguera; l’altra inclou els equips de Segona i de Tercera Catalana: al grup 1 hi haurà el CB Artés B, el CB Navàs-Viscola i l’Asfe; i en el 2, la Salle Manresa, el Beep-Bàsquet Berga i el CB Santpedor.

Pel que fa al torneig femení, es durà a terme durant aquest cap de setmana amb equips de Copa, Primera i Tercera Catalana. Dissabte el PetroPintó ASFE B jugarà un amistós de Tercera Catalana contra el CB Artés, i diumenge serà el torn de les semifinals de Primera i Copa Catalana amb els partits de PetroPintó ASFE A – CN Terrassa i CB Cervera Mobel-Line – CBF Cerdanyola. Les respectives finals seran diumenge dia 10, a les 17.45 i a les 19.30 hores.

Encara amb “ressaca bona” de l’edició anterior que celebrava la titularitat de Ciutat del Bàsquet Català, tal com explicava Xavier Racero, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Fruitós, el municipi se sent orgullós per la seva “gran trajectòria basquetbolista”. Així ho va fer saber al públic assistent, alhora que feia un agraïment a la Federació Catalana del Bàsquet i l’ASFE.

Per la seva banda, el regidor d’esports, Tomàs Casero, va destacar que el municipi “és un referent a la comarca” pel que fa a aquest esport i va felicitar a l’ASFE per la “gran temporada” que ha fet.

A la presentació també hi va assistir el president de l’ASFE, Josep Mensa, i Fernando Peñarrubia de la Federació Catalana de Bàsquet. Peñarrubia assegurava que la Copa Bàsquet és sinònim de pre-temporada i va jugar amb el nom del municipi canviant-lo a “Sant Fruitós de Bàsquet”, ja que porten molts anys destacant en aquest esport.