La mostra fotogràfica, que és obra de la pediatra barcelonina Eva Galofré, es podrà visitar fins aquest dissabte 9 de novembre

La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages acull l’exposició “Mai cap infant ha començat una guerra. Viatge cap al camp de refugiats d’Idomeni”, que retrata, en primera persona, el recorregut que fan actualment milers d’exiliats en el seu camí cap a Europa.

L’exposició és obra de la pediatra Eva Galofré, que va viatjar al camp d’Idomeni per atendre als nens refugiats el febrer de l’any 2016. En tornar, Galofré va decidir convertir les seves fotografies en una mostra; volia explicar la situació que viuen les persones que decideixen fer el trajecte entre l’Afganistan i Europa. 

Fins al moment, l’exposició ha fet parada a les escoles Pla del Puig i Monsenyor Gibert abans d’arribar a la Biblioteca. Els alumnes l’han treballat a l’aula i, en la mostra de la Biblioteca, també es poden veure alguns dels treballs sorgits de les reflexions fetes pels escolars.

La inauguració, que va tenir lloc el passat dijous 31 d’octubre, va comptar amb la presència de Jordina Cunill, Treballadora Social del CAP de Sant Fruitós i impulsora de l’exposició al municipi, Júlia Rocadembosch, Directora de l’Escola Pla del Puig, Núria Clarella, Regidora d’Ensenyament i Sanitat i Joan Carles Batanés, Alcalde de Sant Fruitós.