Sant Fruitós acollirà una xerrada sobre bicis prèvia a la Transèquia

142

La caminada popular Balsareny-Sallent-Santpedor-Sant Fruitós-Manresa arriba a la número 33 el 5 de març amb l’ajuda de 300 voluntaris i unes 45 empreses

La botiga The Cyclery del polígon de Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages, rebrà la xerrada ‘Què li passa a la teva bicicleta? Com tenir-la a punt’, a càrrec de som365.cat i amb la col·laboració de Mutuacat. El taller serà el 16 de febrer a les 7 de la tarda, per fer una demostració de reparació de bicicletes i potenciar que els ciclistes que facin el recorregut a la Transèquia siguin el màxim d’autònoms possible.

És una de les dues xerrades que l’organització de la Transèquia, a càrrec de Fundació Aigües de Manresa – Junta de La Sèquia, ha presentat avui en roda de premsa i que es faran abans de la caminada del 5 de març.

L’altra xerrada tractarà l’alimentació i serà el 23 de febrer a les Piscines Municipals de Manresa, a càrrec de l’Aina Llobet de Grup Llobet amb la col·laboració de Ca l’Arpellot. Les dues activitats són gratuïtes però caldrà inscriure’s a través del web transequia.cat.

Els tallers són una de les novetats de la 33a edició d’aquest 2017. La Transèquia també estrena una aplicació per a telèfons mòbils Android i engegarà diversos concursos a través de les xarxes socials. Es manté la MiniTransèquia, els lavabos mòbils a les entrades i avituallaments amb menjar sense gluten. Els voluntaris rebran una formació per evitar la contaminació amb aliments que portin gluten.

Una altra de les apostes que ha volgut fer l’organització és la sostenibilitat minimitzant l’ús de les ampolles de plàstic. Per això, s’utilitzaran envasos compostables i on es pugui, es donarà aigua de subministrament públic.

Les inscripcions per a les modalitats de la Transèquia a peu, en bicicleta, corrent i handbike, per a persones amb mobilitat reduïda, ja estan a la venda a la pàgina web o bé en diversos establiments que també es poden consultar en línia.

Imatge. Organitzadors i empreses col·laboradores de la Transèquia.