Sant Fruitós acollirà la III Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central

156

Sant Fruitós acollirà la III Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central el pròxim divendres 15 de maig de 9 a 2 del migdia. L’acte està organitzat per l’Institut Gerbert d’Aurillac amb el suport de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages-
Hi participaran 400 estudiants de primer de batxillerat de 9 escoles de les comarques del Bages, Berguedà i Osona.
L’objectiu principal és que els alumnes puguin reforçar els aprenentatges adquirits al llarg del curs amb l’assignatura de filosofia, una matèria que han treballat per primera vegada. Al mateix temps, es busca que puguin compartir coneixements entre els estudiants a través de tallers i grups de treball.

Les activitats programades tindran lloc a l’Institut Gerbert d’Aurillac, però també al Nexe-Espai de Cultura, a la Biblioteca i al Bosquet. La idea dels organitzadors és que la filosofia traspuï per diferents racons del poble.

El tema principal de la jornada és la dicotomia aparença-realitat. Al voltant d’aquest tema s’han organitzat 12 tallers en diferents formats: visionats de documentals, cine fòrums, revisió de textos, anàlisi de temes d’estètica o cosmologia. L’acte finalitzarà amb un espectacle musical que anirà a càrrec d’un grup d’alumnes de Gironella.