Sant Benet de Bages acollirà el IV Fòrum sobre el Medi Ambient i el Món Local

171

També s’hi farà la 19a Assamblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

La Diputació de Barcelona organitza el IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local els propers 19 i 20 de febrer a Sant Benet de Bages. Aquest esdeveniment quadriennal vol ser un punt de trobada del sector del medi ambient, tant en l’àmbit públic com en el privat i alhora vol servir per fer valer la feina que es fa des dels ajuntaments i des de la Diputació.

Els eixos del Fòrum, anomenat ‘Connectem les ciutats i pobles, en transició cap a 2030’, seran la transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic, l’economia circular i la les polítiques ambientals. L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages col·labora fent-se càrrec del cost de les sales on el proper dimarts i dimecres es desenvoluparan els actes. Feia temps, que des de Sant Fruitós es va fer la petició per acollir el fórum. Xavier Racero, és regidor de Medi Ambient a l’Aj. de Sant Fruitós de Bages. “Ho vam peticionar en el seu dia, doncs potser farà quatre anys. Tot parteix perquè la Diputació té la seva àrea de Medi Ambient, hi ha la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual Sant Fruitós n’és membre i es fa una assamblea anual, on es presenten totes les accions que ha fet la Xarxa i el gabinet tècnic, quines xerrades s’han fet etc.”

El dia 20 de febrer tindrà lloc la 19a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. “Des de la Diputació s’integra aquesta assamblea en el fòrum, i aquest és el quart. Fa quatre anys es va fer a l’edifici de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Enguany, com que Sant Fruitós es va postular per acollir l’assamblea i tot plegat, doncs es va indicar que es pogués fer l’últim any com a clausura de la legislatura i amb la celebració del fòrum”, afegeix Racero.

És previst que gairebé 500 responsables d’ens locals, administracions, empreses i entitats de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat d’arreu de Catalunya es trobin durant dos dies a Sant Benet de Bages durant la celebració del fòrum i de l’assamblea.