Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Salut ja té instal·lats 3 mòduls de reforç als CAP al Bages i al Moianès

La Regió Sanitària de la Catalunya Central ja té instal·lats deu mòduls de reforç a l’atenció primària. Dels 10, 3 d’ells es troben al Bages i al Moianès, concretament als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages i Moià. A més, Salut té previst instal·lar aquests mòduls també als municipis bagencs de Navarcles, Sallent i Santpedor. Els tres mòduls ubicats al Bages i Moianès ja estan en funcionament juntament amb el de Puig-reig, Vic, Igualada, Calaf i Santa Margarida de Montbui. El darrer en instal·lar-se ha estat aquesta setmana a Vilanova del Camí.

Es tracta d’uns mòduls situats en espais municipals o bé de titularitat del departament i es treballa amb la idea que la permanència sigui entre dos i quatre anys en funció de les necessitats de cada centre.

La instal·lació de cada un dels mòduls requereix l’ús d’una grua amb peces prefabricades portàtils que es posen el mateix dia al costat del CAP. Abans que siguin operatius s’han de fer les respectives connexions de subministraments i s’han d’equipar amb el mobiliari. L’objectiu d’aquests mòduls és desenvolupar activitat covid i no covid en circuits diferenciats per atendre casos sospitosos sense coincidir en l’espai.