Salut instal·larà 14 espais annexos als CAPS de la Catalunya Central per activitats relacionades amb la Covid

226
Imatge virtual d'un mòdul annex a un CAP com el centenar que s'instal·laran a Catalunya per donar suport a l'atenció primària en la lluita contra la covid-19. - Imatge: ACN
Imatge virtual d'un mòdul annex a un CAP com el centenar que s'instal·laran a Catalunya per donar suport a l'atenció primària en la lluita contra la covid-19. - Imatge: ACN

Al conjunt de Catalunya, el Departament de Salut instal·larà més d’un centenar d’espais al costat dels Centres d’Atenció Primària (CAP) per poder-hi fer activitats relacionades amb la covid-19.

L’objectiu dels mòduls és poder fer les proves PCR, els tests ràpids o les exploracions en un circuit diferenciat de la resta de l’equipament. D’aquesta manera, es vol garantir que els Centres d’Atenció Primària (CAP) puguin disposar d’altres espais per les diverses patologies i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans.

Aquests mòduls estan pensats per als CAP amb dificultats d’espai i es preveu que entrin en funcionament a partir del gener de 2021. Estaran en zones properes i seran gestionats pels mateixos equips de professionals dels centres sanitaris.

El desplegament d’aquests mòduls forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària que compta amb una inversió total de 300 milions d’euros fins a l’any 2022.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central està prevista la instal·lació de 14 mòduls de suport. A la comarca del Moianès se’n construirà un al costat del CAP de Moià. Al Bages se’n faran un total de 5: a Sant Fruitós de Bages, a Navarcles, a Sallent, a Sant Joan de Vilatorrada i a Santpedor. Pel que fa a la resta de comarques de la Catalunya Central, l’Anoia en tindrà 3 mentre que el Berguedà i Osona en disposaran de 2, respectivament.