Salut habilita el Palau Firal de Manresa com a punt de vacunació

349
La cua d'entrada al Palau Firal de Manresa. - FOTO: ACN

El Palau Firal de Manresa ja és un nou punt de vacunació. Dues-centes persones han passat aquest dilluns perquè els hi posin la primera dosi de la vacuna d’AstraZèneca i la mateixa quantitat ho farà dema, dimecres i dijous. Això sí, tots ells del grup de treballadors essencials com són els mestres o els agents de policia.

Fins ara aquest col·lectiu es vacunava als CAP Bages, Osona i Anoia. la gerent a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Teresa Sabater, explica que habilitat el Palau Firal han pogut alliberar espais.

I la Coordinadora d’Atenció a la Ciutadania de la Catalunya Central de l’ICS, Berta Sarret, explica com s’ha organitzat per evitar que s’ajuntin gaires persones alhora.

Amb l’experiència del Palau Firal a la butxaca, Salut també començarà a vacunar a recintes firals d’Igualada i Vic aquesta mateixa setmana. Mentrestant, als ambulatoris es continuen posant les injeccions als majors de 80 anys. Tot i això, Solsona continua depenent de Manresa. Neus Pérez és mestra a Solsona i reclamava a l’Agència Catalana de Notícies poder-se vacunar més a prop de casa.

D’altra banda, en Bernat Navarro, que és mestre a Sant Vicençs de Castellet, deia que li va ser complicat trobar una hora a l’aplicació quan es va obrir el període de sol·licituds.

A hores d’ara ja hi ha un 43% del cens de treballadors essencials a la Catalunya Central vacunat de la primera dosi.