Salut fará aquest dijous una jornada de vacunació sense cita prèvia a Navàs

164
Moment en què li administren la vacuna a Judit Bujons, directora de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada. Al seu costat, la resident Maria Jesús Pérez Barea. 19 de gener de 2021. (Horitzontal)

El Departament de Salut i els equips d’atenció primària de l’àrea bàsica de salut de Navàs han organitzat una jornada de vacunació sense cita prèvia aquest dijous al Casal d’Avis del poble bagenc. Es farà en franja de matí, de 9h a 14h del migdia. L’objectiu és millorar les ràtios de cobertura en aquesta àrea bàsica, especialment en les dosis de reforç.

Des que s’han reobert els punts de vacunació, a principis de desembre, la Regió Sanitària de la Catalunya Central ha arribat a les 100.000 dosis administrades en la fase de represa. D’aquestes, un 10 % han estat administrades a menors de 12 anys. Per exemple, al Palau Firal de Manresa s’han administrat 37.000 dosis.

Els punts de vacunació als pobles han obert en dies festius i han administrat dosis de reforç a col·lectius cridats a fer-ho, com per exemple, els més grans de 40 anys. En aquests pobles, les vacunes administrades han estat AstraZeneca i Janssen principalment.

La web per agafar cita prèvia és vacunacovid.catsalut.gencat.cat i ja té oferta de vacunes per a tot aquest mes de gener als diferents punts de vacunació. A la Regió Sanitària de la Catalunya Central només hi ha un 25% de cites agafades per a vacunació d’adult i un 28% per a vacunació pediàtrica.