Salut anuncia que a Manresa es podran fer avortaments quirúrgics. Althaia facilitarà un espai i el CatSalut designarà l’equip assistencial que farà les intervencions. 

El Servei Català de la Salut i la Fundació Althaia han arribat a un acord per fer avortaments quirúrgics a Manresa. Fins ara a la capital del Bages només es podien fer interrupcions de l’embaràs farmacològiques fins a la setmana 9 i, dels hospitals de Catalunya Central, només Vic en feia per la via quirúrgica fins a la setmana 9. L’acord arriba després de la reiterada exigència dels col·lectius feministes de la ciutat que lamentaven que la majoria de dones que volien avortar quirúrgicament a la comarca eren derivades a centres de Barcelona. Anna Gasó, membre del col·lectiu feminista acció lila així celebrava la notícia a Ona Bages. 

La mateixa Gasó explica que han sigut dos anys de lluita i també reconeix que hi ha accions que no han agradat perquè s’han assenyalat a persones directament. 

A tot això a hores d’ara es desconeix quan es farà efectiu l’acord. Segons ha explicat el CatSalut, en un comunicat, la Fundació Althaia facilitarà l’espai adequat per realitzar les Internvencions voluntàries de l’embaràs quirúrgiques a la capital del Bages. Per la seva banda, el CatSalut s’encarregarà de designar l’equip assistencial que durà a termes les intervencions.