S’allunya la borrasca

176
sdr

Tempesta forta la que va afectar ahir la comarca del Bages, de fet, gran part de Catalunya es va veure envaïda per nuclis tempestuosos intensos ahir  a la tarda a causa del pas del nucli més actiu de la depressió mediterrània. La pluja va caure amb gran intensitat a la Catalunya central entre les 16:30 i les 18:00, acompanyada de nombrosos llamps i llampecs. A partir de llavors la pluja es va afeblir, però va continuar caient fins passada la mitjanit acumulant més litres.

Alguns dels registres més destacables caiguts ahir: Fals 40mm, Castellbell i el Vilar 39mm, Santpedor 37mm, El Serrat de Castellnou 36mm i Sant Fruitós 36mm

Destaquem algunes quantitats acumulades en aquest episodi (del 21 al 24 de novembre fins a les 00:00): Monistrol de Montserrat 102mm, Castellbell i el Vilar 93mm, Fals 61mm, Sallent 58mm, Santpedor 54mm, Manresa 53mm i 52mm al Serrat de Castellnou.

Per avui esperem un ambient més tranquil amb alguns núvols al cel, ja sense precipitacions. Les temperatures es mantindran fresques al llarg de tot el dia, amb mínimes d’entre els 3 i els 5ºC i temperatures màximes entre les 11 i els 13ºC.

De cara a demà les temperatures al matí baixaran clarament, amb alguns valors entre els 0 i els 2ºC, al migdia amb prou feines superaran els 11 o 12ºC. Esperem alguns núvols prims al matí i més sol a la tarda.

Foto: Tempesta ahir a la tarda des de Olesa de Montserrat. Minuts més tard, una ventada important, pluja torrencial i calamarsa va afectar la zona.