Sallentins voltant pel món: d’Etiòpia a la Patagònia, Xina o Uruguay

325

El cicle de xerrades Sallentins voltant pel món, organitzat entre el FAES i la biblioteca municipal, comença divendres amb un viatge per Etiòpia de la mà de Laura Comellas. Divendres vinent el trajecte continua fins arribar a la Patagònia amb Queralt Altarriba.

La Laura ens ha explicat alguns detalls del seu viatge “a una cultura prehistòrica, des del nostre punt de vista”. Hi va anar durant la setmana santa de l’any 2014. Va poder comprendre una mica més les nostres arrels: “com va començar la humanitat des dels primers assentaments, fent-se el foc, vivint sense aigua, llum, ni cap comoditat de les que tenim nosaltres ara”.

I li va agradar anar enrere en el temps, perquè d’aquí un mes hi torna per veure’n més zones. També ens ha explicat que és un dels països més segurs d’Àfrica, tot i que “sembla que s’està posant més de moda, i això als llocs on passa els hi va més malament que bé”. Quan hi va anar, el fet que el turisme no estigués estès li va permetre conviure amb la gent local:

Seguint amb el cicle, divendres vinent a un quart de nou, podrem conèixer la Patagònia fent autoestop amb Queralt Altarriba. Les següents xerrades seran els divendres 20 i 27 de novembre a les vuit: Enriqueta Codina i Jep Ribera ens portaran a la Xina, en un recorregut de Beijing a Sangri-là, i Francina Planas ens mostrarà la màgia d’Uruguay i els seus voltants.

Foto feta per Laura Comellas, durant el viatge a Etiòpia