Els sallentins es mostren satisfets per les noves bonificacions a la C-16

153

Des que les bonificacions a la C-16 van entrar en vigor el mes de gener, els veïns de Sallent han estat reivindicant que ells també en poguessin gaudir. I és que el municipi quedava exempt d’aquests descomptes per tan sols 1’5 quilòmetres. Així, els veïns i polítics de Sallent van iniciar una carrera a contracorrent per aconseguir que les bonificacions s’estenguin territorialment. La lluita, però, va acabar ahir, quan el Conseller de Territori i Sostenibilitat va anunciar que les bonificacions s’ampliaran fins a Sallent i, per tant, en podran gaudir tots els usuaris de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

Des de l’Ajuntament de Sallent estan “molt contents” per haver aconseguit “una reivindicació de fa molt temps”. L’alcalde del municipi, David Saldoni, remarca que el tracte entre els veïns dels diferents pobles del Bages era “desigual”. Es mostra satisfet i assegura que “ara aquest tracte és igualitari”. Saldoni, doncs, explica que des de fa un any, i especialment des d’aquest gener, l’equip de govern s’ha reunit amb “molta gent per convèncer-los que això generava un problema de competitivitat a les empreses i treballadors”. Escoltem-lo:

Saldoni, a més, agraeix a la plataforma civil Grup per la Igualtat als Peatges de l’Autopista Terrassa-Manresa la recollida de gairebé 300 signatures per reclamar que el municipi es pogués beneficiar dels descomptes de la C-16. Aleshores, Saldoni va entregar al Conseller Rull una carta per tal d’expressar la voluntat dels veïns que van signar el document, juntament amb el suport del diputat David Bonvehí. El grup per la igualtat reivindicava que es posés fi al “greuge comparatiu que fa perdre competitivitat”. Ara, amb l’ampliació de les bonificacions, la plataforma es mostra “positiva”. “Sallent ha sortit beneficiat gràcies a la nostra lluita”, assegura Climent Sensada, un dels membres de grup per la igualtat als peatges. Sensada, a més, afegeix que és “una victòria moral de tot el poble per implicar-s’hi”. El membre de la plataforma, a més, remarca que “ja n’hi ha prou de beneficiar a una empresa que no té beneficis”. Escoltem-lo:

Aquesta no ha estat l’única mobilització sallentina. Esquerra Republicana de Sallent va presentar una moció al ple municipal del mes d’abril per demanar-ho a la Generalitat, i que, a més, el cost d‘aquests descomptes l’assumeixi l’empresa i no pas el govern català. La moció, a més, es va aprovar per unanimitat. Però des d’ERC Sallent va seguir treballant. I és que la diputada de Junts pel Si, Adriana Delgado, i la senadora sallentina Mirella Cortès, es van reunir amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per reivindicar un tracte igualitari.

Per la seva banda, la senadora Mirella Cortès es mostra “molt satisfeta” amb la decisió que va prendre ahir la Generalitat. “Per fi s’ha trencat el greuge comparatiu, ara tots som iguals”, assegura. La senadora, a més, remarca la feina que ha fet el partit per aconseguir-ho, tot i que seguiran treballant “per aconseguir la millora i la gratuïtat” d’aquesta via. Escoltem-la:

La lluita sallentina, doncs, ha aconseguit el seu propòsit i podrà gaudir dels descomptes a la C-16. Ara bé, des de la Generalitat encara no s’ha dit una data concreta per començar a aplicar-los. Laura Vilagrà, en declaracions a Ràdio Sallent, assegura que treballen per què al setembre es comencin a aplicar, però que depèn de si el govern català arriba a un acord amb l’empresa concessionària.