Sallentins es mobilitzen pels encausats del 9N

140

Una cinquantena de persones van fer ús del bus que va llogar l’ANC de Sallent per anar ahir a Barcelona a sumar-se a la manifestació de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, encausats per fer possible la consulta independentista del passat 9 de novembre de 2014. A part de les persones que van agafar el bus, que va fer parada a Balsareny i Navàs, molts sallentins van anar pel seu compte a Barcelona -entre ells l’alcalde, David Saldoni- per participar de la gran mobilització que va acabar per aplegar 40.000 persones a l’Arc de Triomf.

L’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau declaraven ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acusats de desobediència i prevaricació com a responsables de la consulta sobiranista del 2014, que havia estat vetada pel Tribunal Constitucional.

Persones vingudes de tots els punts del territori es van manifestar amb la premissa que “ens jutgen a tots”. L’actual Govern i membres de l’anterior, van caminar de la plaça de Sant Jaume fins a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya passant per sota de l’Arc de Triomf a on hi havia una pancarta gegant amb el lema ‘Love Democracy’.