El sallentí Guillem Cabra és un dels catalans que treballa per reconstruir Eko camp

213

Un grup de voluntaris catalans, entre ells el sallentí Guillem Cabra, estan intentant millorar la vida dels refugiats que es troben a Grècia a través de la Comunitat Eko. Des del mes de juny Guillem Cabra fa de voluntari a Vasilika, a prop de Tesalònica, i aquesta setmana, juntament amb la resta de companys, ha començat a reconstruir Eko, el camp autogestionat que la policia grega va desallotjar fa dos mesos.

El sallentí Guillem Cabra fa una valoració del primer dia de reconstrucció:

Des de l’inici, la Comunitat ha optat per abastir les necessitats bàsiques dels refugiats. És per aquest motiu que ha centrat els seus esforços en construir un espai infantil, una escola i zones comunitàries on es programaran tallers per a gent de totes les edats. L’espai per a dones i la cuina comunitària són projectes que no han estat acceptats, i ara per ara es duen a terme les activitats sense permís. L’objectiu és oferir unes condicions dignes a les persones que es troben en aquesta situació. Així ho explica Guillem Cabra:

El projecte pretén crear un espai col·lectiu de convivència que cobreixi durant les hores diürnes les mancances del camp militar, ja que no compleix amb les condicions mínimes d’higiene. De moment, els voluntaris han aconseguit reconstruir algunes de les infraestructures que configuraven Eko Station just al costat del camp militar de Vasilika.

Amb tot, Guillem Cabra ha denunciat les condicions del sistema de camps militars gestionats pel govern grec i la Unió Europea, i ha remarcat que l’actual situació d’estancament dels refugiats ve determinada pel tancament de fronteres.

El projecte se sustenta amb el treball voluntari de desenes de persones que hi participen i amb les donacions que des de principis d’any han arribat a la comunitat.