Sallent vol reactivar el sector de la floristeria amb el Vida Verda

129

Un dels sectors que més ha patit i està patint la crisi del coronavirus és el sector de la jardineria i la floristeria. Sallent és un dels pobles que ha volgut fer costat a aquest sector i per aquest motiu, s’ha adherit a la campanya Vida Verda. Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme en els mercats municipals per donar color i vida a les viles.  Així, aquest diumenge dia 12 de juliol, l’Ajuntament, conjuntament amb la comissió de paradistes, repartirà plantes de temporada a les persones que comprin al mercat.  Els diners recaptats al mercat es repartiran entre els paradistes i les dues floristeries del poble.

L’objectiu és fomentar el comerç de proximitat i, alhora, ajudar el sector de la jardineria i floristeria, afectades per la crisi del coronavirus. Ho explica la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sallent, Cristina Luna 

 

La campanya Vida Verda es va iniciar a Barcelona i Sallent ha adaptat la idea. La principal diferència és que Sallent ho ha adaptat per ajudar al comerç local i reactivar el seu mercat municipal. Vida Verda serà aquest diumenge perquè l’Ajuntament volia esperar el retorn de tots els paradistes.

 

L’altre sector que se’n beneficia de tot plegat és el de la jardineria i la floristeria. Un sector que ha vist paralitzada la seva activitat durant l’època més forta, la primavera i prescindint de festes tan importants com Sant Jordi. Lídia Paredes, propietària de la floristeria Iris Flors, explica que ha viscut el confinament, sobretot, amb impotència.

 

Paredes no ha volgut calcular la caiguda de les ventes, però assegura que ha estat molt forta. Aquesta impotència queda més palesa encara quan no poden atendre els seus clients com voldrien.

 

D’altra banda, Olga Riera, propietària de l’altra floristeria del poble coincideix amb Paredes sobre el fet que el coronavirus els ha agafat en la millor època de l’any pel sector. Riera, per la seva banda, utilitza la paraula angoixa per definir el moment que està vivint el negoci.

 

Agraeix els clients la seva comprensió davant la situació i no fa gaires previsions a llarg termini. El futur, diu, encara està per veure.

 

Per ara, les dues floristeries podran beneficiar-se d’aquesta campanya Vida Verda a Sallent. L’Ajuntament anima a tothom que rebi una d’aquestes plantes a posar-la al balcó o la finestra i compartir-ne les imatges a través de l’etiqueta #SallentVerda. La crida no només es limita a aquestes plantes obsequiades en aquesta campanya, sinó que en general es fa a tota la ciutadania perquè comparteixin el verd de les seves finestres i balcons sota la mateixa etiqueta.