En els darrers mesos, l’augment d’actes incívics i vandàlics és constant al poble de Sallent. És per això que l’Ajuntament ha engegat la campanya ‘El que fas a Sallent, t’ho fas a tu per conscienciar la ciutadania de la importància de cuidar els espais públics.

A partir del pròxim dilluns 22 de març i durant set dies, es posarà en marxa la Setmana del Foment del Civisme. Aquesta consisteix a mostrar, a través de les xarxes socials, alguns exemples d’actes incívics i vandàlics, com per exemple tirar brossa als carrers, pintar parets, no recollir els excrements de les mascotes, fer malbé arbustos i plantes dels parcs, entre altres. Alguns dels espais afectats són el Parc municipal de Sallent, els voltants de la Fàbrica Vella o la Plaça 19 d’abril.

Una de les accions més repetides és deixar objectes voluminosos a contenidors o papereres del poble en lloc de portar-los a la deixalleria. L’Ajuntament recorda que l’horari de la deixalleria és d’11h a 14.00h els dilluns, dimarts i dissabtes i de 16h a 19h els dimecres, dijous i divendres. Està situat al Camí de Cabrianes, al Sector el Guix. L’Ajuntament disposa també del servei de recollida gratuïta a domicili. Per sol·licitar el servei cal trucar al telèfon 93 837 13 00.