Sallent vol engegar un projecte per rehabilitar i no deixar perdre el casc antic

252

A través d’una moció presentada per Junts per Sallent, demanen crear: un pla de futur pel barri antic de Sallent. Segons expliquen des de junts, “una de les realitats és que en el casc antic del poble hi ha moltes cases velles buides, sense ser rehabilitades ni amb projecte de futur”.

Des de l’oposició van defensar la postura que comporta la degradació de l’entorn, el risc de les edificacions, la baixa població, els locals tancats, etc”. En aquest sentit el mateix Saldoni va explicar que des de l’oposició es va demanar crear una comissió oberta a professionals del municipi: economistes, restauradors, per tal de valorar i avançar en el futur projecte.

 

Des de Fem Poble es va explicar que era imprescindible que Sallent treballi amb l’habitatge, en termes generals. Van recalcar que la problemàtica de l’habitatge és real i el casc antic està degradat. No obstant això, el mateix regidor Guillem Cabra, va especificar que moltes zones de Sallent estan degradades com la carretera o la rampinya entre d’altres.

 

 

Des de l’Ajuntament de Sallent, el regidor d’urbanisme, Miquel Estruch va explicar que estaven d’acord amb el projecte i van demanar 3 mesos per poder redactar-lo i no un com demanen des de Junts.

 

 

En el mateix plenari des de l’Ajuntament de Sallent també van explicar que es rebrà, per part de la Unió Europea, un important recolzament econòmic per donar resposta a l’actual crisi econòmica i social. Serà amb el paquet pressupostari més gran mai finançat fins al moment.

En aquest nou pressupost, s’hi veurà reflectit un Pla de Recuperació conformat per dos grans paquets econòmics. Per una banda, el Marc Financer Plurianual 2021-2027 de 1.074 milions d’euros i que serà finançat amb recursos propis i per una altra, el Next Generation EU de 750.000 milions d’euros. Aquest es finançarà a través dels mercats internacionals, una novetat fins ara. A banda del paquet econòmic, des de Junts per Sallent es va demanar poder tenir una base de projectes per tal de saber cap a on es destinaran els diners. Així ho defensava el seu líder, David Saldoni.

Des de l’Ajuntament, però, regidora i portaveu, Sílvia Tardà, ha comentat que sí que hi ha projectes sobre de la taula. Segons explica, “s’està treballant en el projecte i des de l’equip de govern es creu que no cal elaborar una memòria sobre el projecte perquè és carregar l’ens de més feina que ja s’està fent.

Des de Fem Poble van demanar, també, elaborar un paquet d’ajust per aquesta segona onada. Marta Busquets va assegurar que l’Ajuntament hauria de destinar diferents paquets de mesures per ajudar els comerços més afectats en aquesta segona onada.

Des de l’equip de govern van assegurar que ja hi ha molts projectes engegats que es podran encabir, segons Tardà “perfectament”.

Finalment en el mateix plenari també es va votar qui seria el nou jutge de Pau. En aquest cas ho serà Fina Borràs, la primera jutgessa de Pau que té Sallent. Fins ara totes les persones que han ocupat el càrrec han sigut homes. De fet, Josep Maria Guerrero també acompanyarà Borràs al càrrec.