Gastar 500 euros en teràpies i rebre’n només 340 al mes per cuidar de l’Oliver Torres, un nen de sis anys amb Síndrome de West. Aquesta és la realitat que ha d’afrontar la seva família cada mes. Afortunadament, pobles com el de Sallent s’hi han bolcat en els últims mesos amb reptes solidaris.

El repte més recent és el del sallentí German Garcia que es va proposar pujar més de 26.000 escales al poble bagenc per recaptar fons per la investigació d’aquesta malaltia. Un repte que, a diferència dels dos anteriors que també anaven dirigits a l’Oliver, no va aconseguir completar per molèsties físiques al genoll. 

El mateix protagonista, però, ja s’ha compromès a tornar-ho a intentar quan estigui recuperat. La relació amb la família de l’Oliver neix per iniciativa pròpia del German, quan es posa en contacte amb la mare del nen i li proposa fer un repte junts per pagar-li les teràpies.

El síndrome de West és una malaltia rara que no té cura. La família lluita per la seva investigació i per mantenir l’Oliver en les millors condicions possibles. En donava més detalls ahir, en aquest programa, la mare del menut, la Natàlia Ripoll.

 

Ripoll revelava que han construït un grup molt gran de famílies que també tenen infants amb malalties rares. Val a dir que l’Oliver pateix aquesta malaltia des dels 4 mesos i això fa que tingui una minusvalidesa del 81 per cent.

Per la família, que reptes com el del German surtin a la llum és importantíssim perquè tota ajuda, per poca que sigui, sempre és necessària.

 

De fet, la setmana vinent un nou de Balsareny, el Cristian, correrà l’Ultra Pirineu i els seus més de 100 km amb una samarreta per recaptar fons per l’Oliver. A banda, l’infant té un perfil a Instagram “ayuda para Oliver” a través del qual es pot conèixer la seva història i contribuir en la investigació de la seva malaltia comprant, per exemple, tasses, samarretes o xapes que han fabricat.

Per acabar, Ripoll resumia la seva realitat explicant que no pot treballar perquè cuidar un nen com l’Oliver implica dedicació 100 per cent. El Govern els ajuda amb una subvenció insuficient que és de 340 euros i per això sempre es troben a la cerca de finançament extra.