Sallent torna a tenir esbart

228

La sallentina Núria Hontecillas, coreògrafa i mestra, inicia el projecte de l’Esbart Vila de Sallent per “fomentar la dansa tradicional catalana”. Una proposta centrada en aproximar els costums i tradicions a totes les edats. Així ho va explicar dijous a la reunió informativa que es va dur a terme a la Sala Vilà i Valentí.

L’Esbart es dividirà en dos grups: l’escola de dansa (de 3 a 16 anys, repartits en tres subgrups) i el cos de dansa (per a majors de 16 anys). El primer grup mostrarà els balls i danses de festes populars de Sallent i altres localitats mentre el segon crearà un espectacle que es representarà durant la propera Festa Major.

Les classes seran totalment gratuïtes en aquest inici de projecte, que està previst que comenci el 12 de febrer. La Sala de Cultura, al número 2 del carrer Santa Cristina, serà la seu d’aquest projecte. Hontecillas comença “amb ganes i il·lusió”, i vol posar el nom de Sallent al mapa pels altres esbarts dansaires.

L’Olga Gili va parlar amb la Núria Hontecillas:

El municipi ja havia tingut un esbart, però va tancar el 1964. Així, un dels objectius que té el nou projecte és el de recuperar les danses tradicionals del poble.

Per a més informació, podeu contactar amb la Núria Hontecillas a través del e-mail esbartviladesallent@gmail.com o la pàgina de Facebook.