Sallent té previst reactivar l’activitat cultural al poble a partir del setembre

94

Sallent és un poble amb un teixit associatiu i cultural molt important. Abans de la pandèmia, el poble gaudia cada cap de setmana d’activitat cultural al poble, especialment a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. Ara, amb aquesta situació excepcional, la cultura al poble s’ha vist molt limitada, com no podia ser d’altra manera. Especialment, un dels cops durs per Sallent ha estat la suspensió de les enramades i de la setmana cultural.

Aquest matí pels micròfons de La Central ha passat el regidor de cultura de Sallent, Diego Miranda. I en aquest sentit ha explicat que l’Ajuntament treballa amb la idea de reactivar l’activitat cultural a partir del setembre, sempre evidentment, en funció de com evolucioni l’actual situació.

Al juny, doncs, queda pràcticament descartat perquè torni l’activitat cultural, entre d’altres, a l’Espai Cultural Fàbrica vella. Tot plegat, Miranda ha assegurat que no s’ha suspès res, ni espectacles ni contractes amb els artistes, sinó que s’ha posposat. Ho explicava així el mateix regidor de cultura.

Diego Miranda, regidor de cultura de l’Ajuntament de Sallent

Un altre acte pendent al setembre és la Festa Major. I en aquest sentit, l’Ajuntament treballa amb la il·lusió, més que amb el convenciment, de poder-la celebrar, això sí,  pensant ja amb diferents alternatives.

Diego Miranda, regidor de cultura de l’Ajuntament de Sallent

Més enllà d’això i pel que fa a la resta d’espais culturals del poble, aquests segueixen tancats. L’únic que s’ha mig desbloquejat és la biblioteca, en la qual es poden retornar llibres o fer préstecs. Evidentment la biblioteca funciona amb moltes limitacions. No està oberta al públic i a l’hora de retornar un llibre, aquest se sotmet directament a una quarantena de 15 dies. Això sí, l’Ajuntament també treballa amb un calendari sobre la taula per obrir la Biblioteca.

Diego Miranda, regidor de cultura de l’Ajuntament de Sallent

Per tant, ara mateix, el servei de biblioteca és telemàtic. Per demanar un llibre o retornar-lo primer cal adreçar-se per correu o telèfon i posar data a la cita.