Sallent té per primera vegada en la seva història “Els trabucaires”

162

Els trabucaires de Sallent és la nova secció que ha sorgit de la entitat ‘El Carrilet’ i és la primera vegada que neix en la història del poble. 

Alguns dels seus fundadors: Jordi Vilà, Jordi Alcocer i Toni Casas, expliquen, que la idea va sorgir al veure quines entitats faltaven al poble de caràcter popular. Al descartar una entitat com els castellers, van veure que “Els trabucaires” tindria una bona sortida perquè, segons un dels membres, Jordi Vilà “és una entitat que no necessites assajar ni reunir-te cada cap de setmana”. Ell mateix explica que abans de poder manipular el trabuc van haver d’anar a un curs presencial per tal de poder manipular l’arma. 

Actualment hi ha 12 persones involucrades dins del projecte. El dia del Carnaval va ser la primera actuació que van realitzar juntament amb la mostra de foc del Carnaval de Sallent. Ara, tenen sortides com a Vacarisses, Sant Fruitós de Bages i Sallent. Tant Alcocer com Casas expliquen que “cap dels components havia disparat mai cap arma i per tant és totalment nou per tot el grup”.  Des dels trabucaires expliquen que “tothom és benvingut i tenim ganes que entri gent nova i sobretot dones”. Us deixem en aquest enllaç les seves xarxes socials.

Secció:

“Els trabucaires” ha començat sent una secció de El Carrilet, perquè segons Vilà “és l’entitat que organitza tota la mostra de foc”, d’aquesta manera s’ha volgut incorporar una altra entitat juntament amb  les bruixes, diables etc. Ell mateix deixa clar que a nivell burocràtic és més simple.  

Entrevista a membres de “Els trabucaires” de Sallent