Sallent es suma a l’onada de solidaritat amb les persones en busca de refugi

190

L’Auditori de l’Escola Municipal de Música serà escenari demà d’un gran acte per conscienciar sobre la situació de les persones que busquen refugi fugint de la guerra a l’orient mitjà. Amb el nom d’Obrim Fronteres’, l’acte s’articularà al voltant d’una tertúlia moderada pel periodista de Catalunya Ràdio i presentador d”El Suplement’, Ricard Ustrell, que comptarà amb la participació d’Alguer Miquel, cantant de Txarango, Cristina Mas, periodista del diari ARA, i Guillem Cabra, voluntari de la Comunitat EKO als camps de refugiats de Grècia. Tots ells implicats d’una forma o altra en aquesta causa i amb experiència i coneixements de la situació en què es troben desenes de milers de persones que busquen refugi a Europa. Una immensa majoria de les quals segueixen estancades en condicions precàries en camps de refugiats a Grècia i Turquia, i sense possibilitat de tornar enrere al seu país, on ja no els queda res.

L’acte comptarà també amb les lectures del poeta Roc Casagran, i les actuacions de Feras Al-Malat, qui ha pogut arribar a Barcelona fugint de la guerra. Strombers i Oriol Barri, posaran música a l’acte amb la interpretació del tema ‘Un món per les persones’.

Amb l’organització d’aquest acte es pretén conscienciar i també animar la gent a assistir a la gran manifestació pels refugiats que hi ha prevista dissabte a Barcelona, en el marc de la campanya ‘Casa Nostra, Casa vostra’. Una manifestació, que tal i com explica Guillem Cabra, ha de servir per traspassar a la classe política la pressió i la responsabilitat de moure fitxa perquè els refugiats arribin a Catalunya.

 

Sota el lema ‘Volem acollir’, de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, desenes de municipis i institucions d’arreu de Catalunya han fet actes de tot tipus en les últimes setmanes, alguns de multitudinaris com el concert al Palau Sant Jordi de dissabte passat, en solidaritat amb les persones que busquen refugi a les portes d’Europa. Un dels objectius primordials de la campanya és la recollida de signatures -es pot signar digitalment a través de l’enllaç- de suport al manifest de ‘Casa nostra, casa vostra’, que a hores d’ara acumula més de 60.000 firmes.

volem acollir a sallent