Sallent subvencionarà en un 70% la remodelació de comerços

120

L’Ajuntament de Sallent aposta per incentivar la modernització dels comerços del municipi. L’equip de govern portarà al ple del mes de setembre l’aprovació d’unes bases per incentivar la renovació i modernització dels comerços de la vila, així com l’adequació de locals que puguin esdevenir despatxos o comerços nous.

L’objectiu d’aquestes bases específiques és la regulació de la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, dins dels límits establerts en els pressupostos municipals de les següents actuacions: per dur a terme actuacions destinades a la rehabilitació, ampliació, conservació i modernització d’establiments en funcionament i locals comercials buits; per l’obertura de nous comerços; per la renovació de baixos per convertir-los en establiments comercials i de serveis d’acord amb el previst al POUM; i per la renovació de terrasses. S’inclouen tendals, taules i cadires, estufes i tancaments, d’acord amb l’ordenança de terrasses.

Aquestes accions estan subvencionades en un 70% del seu cost però tenen uns topalls màxims. D’aquesta manera, les obres de rehabilitació, ampliació i conservació per adequació per l’obertura de nous locals té un màxim de fins a 8.000 €. Per altra banda, la modernització de l’establiment, incorporació de noves tecnologies, expositors, retolació i incorporació de sistemes d’organització i la renovació de terrasses, tendals, taules i cadires, estufes i tancaments s’estenen fins a 1.500 €.

Amb aquesta acció, des de l’equip de govern municipal, es pretén impulsar accions de millora que vagin encaminades a la modernització i millora dels comerços municipals, però també tenen un altre objectiu molt clar, que és que s’adeqüin espais per tal que les empreses que actualment tenen la seva seu al Viver d’Empreses puguin quedar-se al municipi en locals adients a les seves necessitats.

Segons l’alcalde David Saldoni, “actualment el viver d’empreses El Salt està ple d’iniciatives empresarials que ens agradaria molt que aviat poguessin marxar del viver perquè han crescut i ja no hi caben, i que trobessin un espai adient al municipi per instal·lar-se. Volem que totes les empreses que passin pel Salt, es quedin al poble i formin part del teixit comercial i empresarial del municipi.”

A banda d’això Saldoni destaca: “a Sallent hi ha una gran varietat comercial, amb una barreja d’establiments antics i d’altres de més nous, i des de l’Ajuntament pretenem ajudar-los a modernitzar o millorar aquells aspectes que considerin importants per la millora de l’atractiu del seu comerç. Així mateix, considerem important fomentar l’obertura de nous establiments, ja que és una forma de portar i atraure vida al poble.”

Últimament, dins el programa Locals Vius, s’han obert diversos aparadors i comerços i amb aquest projecte es vol fer un pas més enllà. Aquest programa és finançat per la Generalitat de Catalunya, dins el pla de barris, per aquells comerços que estan dins l’àmbit de la Riba del Llobregat, i la resta del municipi és finançat per l’Ajuntament de Sallent.