El padró municipal contemplava 6.742 habitants a Sallent a u de gener de 2016. Així es va aprovar en el ple municipal. Una xifra que referma la davallada dels últims anys i, encara més preocupant, l’envelliment continuat de la població. Una situació demogràfica estructural que es repeteix a molts pobles i al conjunt del país -pel què fa a l’envelliment- , però afecta amb més virulència, fins i tot, a Sallent.

Els regidors de la CUP, que van ser els únics a votar en contra la moció, van carregar contra l’alcalde, al qual van fer co-responsable de la continua davallada d’habitants. Així ho explicava Albert Junyent al ple:

 

Des d’ERC es van sumar a la decepció per les dades, van apuntar la xifra de 500 persones menys en els últims 5 anys i van proposar fer plans anuals per combatre-ho. Parla Carles Pascuet:

 

L’aposta de l’alcalde, David Saldoni, i l’equip de govern, és a més llarg termini. Va parlar de programes de recuperació de població a deu anys vista i va reivindicar la feina feta, tot i admetre que les dades mostren que no és suficient. Amb tot, va recalcar que és una situació que es dóna a molts pobles del país i que és de caràcter estructural.